اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران سالن امیرکبیر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی را برای استفاده دانشجویان این دانشکده، ساخت و تجهیز کرد که با حضور اعضای هیات رئیسه اتاق تهران و مدیران دانشکده افتتاح شد.
از چندی قبل و در پی ایفای مسئولیت اجتماعی پارلمان بخش خصوصی پایتخت و در پی رایزنیها و هماهنگیهای به عمل آمده میان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی و اتاق تهران، پروژه ساخت یک سالن برای ارائه پروژههای مطالعاتی و پایاننامههای دانشجویی کلید زده شد.
در این پروژه اتاق تهران، یکی سالنهای درسی را به انتخاب دانشکده، به طور کامل بازسازی و نوسازی کرد و با استفاده از تجهیزات جدید و مورد لزوم، سالن «امیرکبیر» را برای استفاده دانشجویان و اساتید این دانشکده ایجاد کرد. افتتاح این سالن همزمان با مراسم جشن پنجاه و هفت سالگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی همزمان شد. مراسمی که رئیس اتاق تهران نیز در آن سخنرانی کرد و از سوی مدیران دانشکده مورد تقدیر قرار گرفت.
در این مراسم رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ضمن تشکر و قدردانی از رئیس دانشگاه شهید بهشتی و رئیس و اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی، پروژه ساخت و تجهیز سالن امیرکبیر را در این دانشکده توسط اتاق بازرگانی تهران، شروع خوبی برای همکاریهای نزدیکتر پارلمان بخش خصوصی پایتخت و دانشگاه شهید بهشتی دانست و گفت: این سالن به درخواست رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی ایجاد، تجهیز و آماده شده است و امیدواریم این اقدام شروعی بر توسعه و تقویت ارتباط دانشگاه بهشتی با صنعت و کارآفرینی تقویت شود و شاهد پیشرفتهای خوبی در این زمینه باشیم. البته تاکنون نیز همکاریهایی میان دانشگاه شهید بهشتی و صنعت وجود داشته است اما در زمینه علوم انسانی همکاری کمتری صورت گرفته است و جای خالی این ارتباط احساس میشود.
مسعود خوانساری در خصوص ارتباط دانشگاه با صنعت و تجارت و اقدامات انجام شده گفت: اتاق بازرگانی تهران تاکنون همکاری خوبی با دانشگاههای مختلف کشور مانند صنعتی شریف، امیرکبیر و شهید بهشتی در حوزههای مختلف مطالعاتی و پژوهشی و آموزشی داشته است. برابر کار مشترکی نیز که با دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شده قرار است یک مدرسه (دانشکده) کسب و کار با هدف پرورش سالانه 40 تا 50 مدیر در سطوح بالا و بینالمللی راهاندازی شود. کمبود مدیران بادانش و آگاه به مسایل روز یکی از ضعفها و نیازهای اصلی کشور است.
او با تاکید بر ضرورت تمرکز بر حوزه علوم انسانی گفت: اکثر پروژههایی که در کشور اجرا میشوند همگی توجیه فنی و اقتصادی دارد اما کمتر بحث جامعهشناختی در مورد آن صورت گرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ضعف این پروژهها و تجارت و صنعت کشور را فقدان مطالعات جامعهشناختی دانست و اضافه کرد: حدود دو سال قبل یک نظرسنجی توسط اتاق بازرگانی تهران انجام گرفت که نتایج حاصل آن نشان داد ارتباط کارآفرینی با جامعه تا حدودی گسسته است و امیدواریم با همکاری دانشگاههای معتبر کشور، این گسستگی برطرف شود.
خوانساری همچنین از برگزاری سالانه همایش امینالضرب در اتاق بازرگانی تهران سخن گفت و افزود: در این همایش هر ساله تعدادی از کارآفرینان که نوآوری یا اشتغالزایی زیادی داشتهاند، شناسایی میشوند و طی یک فرآیند داوری دقیق، نشان امینالضرب دریافت میکنند و به عنوان الگوهای کارآفرینی معرفی میشوند. با این همه این انتخاب معطوف به صرف کارآفرینی و حوزه صنعت و تجارت نیست، همانطور که در سال نخست برگزاری این همایش از دو تن از اساتید دانشگاه آقایان موسی غنینژاد، اقتصاددان، و علیاصغر سعیدی، جامعهشناس، تقدیر و نشان امینالضرب به آنها اعطا شد و در سال گذشته که سومین دوره مراسم امینالضرب برگزار میشد نیز این نشان به دو تن از بزرگان حوزه ادبیات و علوم انسانی یعنی جناب آقای محمدعلی موحد و آقای عزتاله فولادوند اعطا شد که با تالیفات و ترجمههای خود خدمت بزرگی به کل جامعه بهویژه حوزه اقتصاد، تجارت، صنعت، شعر و ادب و بخش خصوصی کردهاند.
او همچنین از امضای یک تفاهمنامه بین اتاق بازرگانی تهران و دانشگاه شهید بهشتی در جهت همکاری بیشتر دانشجویان و استادان باتجربه با بخش خصوصی خبر داد و افزود علاوه بر این یک نهضت ترجمه در اتاق بازرگانی تهران ایجاد شده است که آخرین یافتهها و دستاوردهای مطرح در دنیا ترجمه میشود که امیدواریم با کمک دانشجویان و اساتید این نهضت توسعه پیدا کند و علاوه بر این حضور این اساتید در خصوص تاریخ شفاهی بخشهای مختلف چه کارآفرینان و چه حوزههای دیگر نیز میتواند مفید و کمککننده باشد.
در پایان مراسم پنجاه و هفت سالگی تاسیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی که با رونمایی از لوگوی جدید این دانشکده همراه بود، سالن امیرکبیر که توسط اتاق بازرگانی ساخته شده است توسط مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران، و با حضور محمدعلی اکبری، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی شهید بهشتی، افتتاح شد. در جریان این افتتاح سیده فاطمه مقیمی و ناصر ریاحی از هیات رئیسه اتاق تهران و تعدادی از اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی مانند محمد فاضلی، جامعهشناس، حضور داشتند.
همچنین در مراسم دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی از این اقدام اتاق بازرگانی تهران تقدیر کرد و لوحی به همین مناسبت به مسعود خوانساری اهدا شد.