تجارت محصولات کشاورزی و غذایی طی فصل نخست سال 1400 بالغ بر 4.6 میلیارد دلار بوده که از این مقدار، حدود 1.2 میلیارد دلار را صادرات و تقریباً 3.4 میلیارد دلار را واردات تشکیل داده است. در مقایسه با مدت مشابه سال 1399، ارزش صادرات این محصولات، 1.1 درصد کاهش و ارزش واردات آنها 34 درصد افزایش یافته است. سهم صادرات و واردات این محصولات از کل صادرات و واردات کالایی طی مدت مذکور به ترتیب 11.4 درصد و 32.8 درصد بوده است.
طی سه ماهه نخست 1400، عمده ترین محصولات صادراتی گروه کشاورزی و غذایی، به ترتیب شامل «پسته ها با پوست تازه يا خشك»، «هندوانه» و «گوجه فرنگی» بوده که این سه محصول به تنهایی حدود 30 درصد از کل ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را طی مدت مورد بررسی تشکیل می دهند.
مهمترین مقاصد صادراتی محصولات کشاورزی و غذایی ایران نیز طی سه ماهه نخست 1400، کشورهای عراق، افغانستان و امارات متحده عربی بوده که به تنهایی بیش از 53 درصد ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را طی مدت مذکور تشکیل داده اند.
مهمترین اقلام وارداتی محصولات کشاورزی و غذایی طی فصل نخست 1400، به ترتیب «ذرت دامی»، «روغن خام دانه آفتابگردان» و «دانه سویا تراریخته» بوده اند که در مجموع 45 درصد از کل ارزش واردات محصولات کشاورزی و غذایی را طی مدت مذکور تشکیل می دهند.
مهمترین مبادی واردات محصولات کشاورزی ایران طی فصل نخست 1400 نیز کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه و سوییس بوده که به تنهایی حدود 49 درصد از واردات این محصولات را طی مدت مورد بررسی تشکیل داده اند.
دریافت فایل کامل گزارش
خواندن صفحه (252)
متوسط زمان لازم برای مطالعه گزارش: 26.1 دقیقه
کلیدواژه: #تجارت #کشاورزی #مهسا رجبی نژاد #معاونت بررسی های اقتصادی
نویسنده: مهسا رجبی نژاد