رشد و شکوفایی اقتصاد هر کشور به سرمایه گذاری و برنامه ریزی مناسب بستگی دارد. هدایت جریانات پولی و وجوه سرگردان به سمت کارهای تولیدی باعث رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص ملی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد سرانه و در نهایت رفاه عمومی را به دنبال خواهد داشت. اهمیت سرمایه گذاری برای رشد و توسعه اقتصادی به اندازه ایست که آن را به یکی از اهرم های قوی برای رسیدن به توسعه تبدیل نموده است. رشد اقتصادی و افزایش رفاه عمومی در بلندمدت، بدون توجه به سرمایه گذاری و عوامل موثر بر رشد آن امکان پذیر نمی باشد.
سرمایه گذاری فرآیندی استراتژیک و بلندمدت است که در آن تخصیص منابع کلان و قابل توجه مدنظر بوده و از ویژگی های مهم آن بالا بودن ریسک و به تبع آن انتظار کسب بازده بالا است. سرمایهگذاری، انکارناپذیرترین مولفه و عامل برنامهریزی برای دستیابی به اهداف توسعه است. تفکر استراتژیک در تدوین برنامه های راهبردی، کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در محیط چالشی امروز، ضرورت و اهمیت سرمایه گذاری را قطعی نموده است.
با توجه به اهمیت موضوع گزارش حاضر به بررسی وضعیت سرمایه گذاری در ایران پرداخته و با مد نظر قرار دادن هدف، ضمن اشاره به موانع و مشکلات در باب سرمایه گذاری، به صورت خلاصه به پیشینه سرمایه گذاری خارجی در ایران اشاره می کند.
دریافت فایل کامل گزارش
خواندن صفحه (600)
متوسط زمان لازم برای مطالعه گزارش: 15 دقیقه
کلیدواژه: #سرمایه گذاری #استهلاک #ماشین آلات #ساختمان # سرمایه گذاری مستقیم خارجی #بخش خصوصی #واردات #فاطمه علیزاده آغ اسمعیلی # معاونت بررسی های اقتصادی
نویسنده: فاطمه علیزاده آغ اسمعیلی